Kwe peren appel Kumble recept

Gepubliceerd op 11 oktober 2025 om 10:58

Ik heb in de vlog van afgelopen vrijdag 10 oktober 2025 aangegeven dat er een nieuw KWE peren recept zou komen op m’n website.

Dit keer een KWE peren Crumble appel recept.

En hier nu zoals beloofd het recept met hierboven de foto’s en tussen het recept foto’s van hoe het eindresultaat er hoort uit te zien.

Het is zeker lekker om te maken, dus als je het recept volgt zoals het staat beschreven, dan wordt het recht voor zijn raap lekker eten.

Hierbij nu het recept.

 

Recept

Dit recept is voor vier personen als je meer nodig hebt voeg dan meer van de betreffende ingrediënten toe.

 

nten (4 personen)

| Onderdeel | Ingrediënt | Hoeveelheid |

|---|---|---|

| Vulling (Fruit) | Kweepeer | 2 stuks (middelgroot) |

|  | Appel (bijv. Goudreinet of Elstar) | 2 stuks |

|  | Water | 200 ml |

|  | Suiker (of honing) | 3 eetlepels |

|  | Kaneel | 1 theelepel |

|  | Steranijs (heel) | 2 stuks (optioneel, voor de smaak) |

| Crumble (Kruimellaag) | Bloem (tarwe- of speltbloem) | 125 gram |

|  | Boter (koud, in blokjes) | 75 gram |

|  | Basterdsuiker (lichtbruin) | 75 gram |

|  | Havermoutvlokken (optioneel) | 50 gram |

|  | Snufje zout | Snufje |

Bereidingswijze

1. Kweepeer Voorkoken (Stoven)

* Schil en snijd de kweeperen: Was de kweepeer goed (ze hebben vaak een donzig laagje). Schil de kweeperen, snijd ze in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van ongeveer 1-2 cm.

* Kook de kweepeer: Doe de kweepeerblokjes in een pan. Voeg het water, 2 eetlepels suiker, kaneel en de steranijs toe.

* Breng aan de kook en laat het geheel op zacht vuur 15-20 minuten stoven met de deksel op de pan, of totdat de kweeperen net zacht beginnen te worden en een mooie roze kleur krijgen.

* Schil en snijd ondertussen de appels in blokjes. Voeg deze de laatste 5 minuten toe aan de kweepeer.

* Giet het fruit af en verwijder de steranijs. Doe het fruitmengsel in een ingevette ovenschaal.

2. Crumble maken

* Verwarm de oven voor op 180°C.

* Meng in een kom de bloem, basterdsuiker, havermout (als je die gebruikt) en het zout.

* Voeg de koude blokjes boter toe.

* Wrijf met je vingertoppen de boter door de droge ingrediënten totdat een grof kruimeldeeg ontstaat. Zorg ervoor dat er nog wat grotere 'kruimels' overblijven voor de crunch.

3. Bakken

* Verdeel het kruimeldeeg gelijkmatig over het fruitmengsel in de ovenschaal.

* Bak de crumble in 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de kruimellaag goudbruin en knapperig is en het fruit aan de randen bubbelt.

4. Serveren

* Haal de kweepeercrumble uit de oven en laat deze 5-10 minuten afkoelen.

* Serveer warm of lauwwarm. Het is heerlijk met een toefje Griekse yoghurt, crème fraîche, of een bolletje vanille-ijs.

Eet smakelijk!

 

Als je meer kookvideo’s wil zien of meer recepten wilt leren, dan kan je kijken op mijn Youtube Kanaal Peter Stuif koken met Griekse YARA of als jullie een vast onderdeel willen dat ik dit doe op mijn kanaal/website laat het dan ook vooral even weten want dan maak ik een speciaal onderdeel op m’n website.

Deel dit blog met iedereen die dit lekker wil maken thuis.

En volg mij op mijn social media accounts en YouTube kanalen onder dit bericht

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.